RSS

Download Drama di Tonton.com.my!

06 May

Anda selalu terlepas nak tengok drama di TV3 ? Selalu rasa tak puas nak tengok rancangan kegemaran dan nak tonton secara offline?

Jom saya ajarkan anda untuk memuat turun drama, dan semua program-program TV di Media Prima yang ada di Tonton.com.my

Pertama : Download software StreamTransport. Download StreamTransport di link berikut: Official | Mediafire | Hotfiles | Megaupload . Selepas download, installkan di komputer anda.

Kedua : Buka StreamTransport anda. Taipkan URL http://www.tonton.com.my di bahagian URL.

Ketiga : Pilih drama, video yang anda nak download. Masa tutorial ini dibuat, saya nak download rakaman HotFM bersama PM, Datuk Seri Najib pagi tadi. Tapi sebelum anda nak download, login dulu di akaun Tonton.com.my . Kalau tak ada akaun , daftar dulu.

Keempat : URL video yang anda nak download akan dipaparkan di bahagian bawah. Klik link tersebut dan klik download. Macam biasa, tunggu sehingga habis download.

Kelima : Done! Anda dah boleh tonton beratus ribu kali video yang anda download.

Semoga puas hati dengan tutorial yang ringkas ini. Semoga berjaya!🙂

p/s : Jom join Fan Page Ceritera Arif! Klik di sini.

 
4 Comments

Posted by on 06/05/2011 in Tutorial

 

Tags: , , , , , , ,

4 responses to “Download Drama di Tonton.com.my!

  1. nadia8986

    28/07/2011 at 8:54 PM

    saya xberapa phm cara nak download movie tu, saya dah install streamtransport and dah try download movies, bila dah abis download movie xboleh open. nape ye?

     
    • la

      12/08/2011 at 12:42 AM

      try pakai k-lite codec. sebab streamtransport download lam flv format so leceh skit. problem skrg, stream stransport dah kena block rasanya. tunggu confirmation dari source lain ni. semalam dah start.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: