RSS

Facebook Tutup ? Sah…

10 Jan

Assalamualaikum.

Saya nak menulis artikel mengenai Facebook tutup ini sejak semalam lagi. Tapi sangat tidak berkesempatan atas masalah kesihatan yang betul-betul mengganggu. Namun, alhamdulillah ternyata kesihatan saya beransur sembuh.

Weekly World News menulis bahawa Facebook, laman sosial terkemuka di dunia bakal ditutup pada 15 Mac ini akibat masalah tekanan kerja para pekerja Facebook yang saban hari menjadi pengendali teknikal laman tersebut. Yalah, mana tak tertekan kalau Facebook mempunyai lebih 500 juta pengguna. Tension betul!

Tetapi, sila ambil perhatian bahawa berita ini adalah palsu semata-mata. Bukan ditutup, tetapi Facebook telah khabarnya menambahkan dana sebanyak lebih $50 billion untuk menggerakkan Facebook di tahun 2011.

Berita ini sangat kelakar kerana takkan ada syarikat nak tutup saat namanya tengah gah! Kalau berlaku sekalipun, tidak akan tutup sebaliknya diserahkan atau dijual pada syarikat lain yang berminat. Langkah penutupan adalah tindakan bodoh yang akan membuatkan Mark jadi gila sewel sebab menyesal sepanjang zaman!

Oleh itu, tak payahlah semua bersedih dan nak download semua gambar yang anda post di Facebook sebab takkan hilang Facebook di dunia jika Facebook terus relevan dengan persekitaran semasa.

Sekian, kesian yang kena tipu hidup-hidup! 🙂

Jom join Fan Page Ceritera Arif! Klik di sini.

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on 10/01/2011 in Berita

 

Tags: , ,

One response to “Facebook Tutup ? Sah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: